Bad Noise

  • dundasdude
  • dundasdude's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
07 May 2010 06:53 #270 by dundasdude
Bad Noise was created by dundasdude
I have an 86 928 with a 5 spd. During deceleration I get a noise (best I can describe is like a machine gun)that corresponds exactly with a definite vibration in the shifter that matches engine speed not wheel speed. I put it up on a hoist but without the load it was difficult to tell if it was trans or torque tube vibration. Anyone else experience this?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 May 2010 15:49 #271 by srshaw3
Replied by srshaw3 on topic Bad Noise
I don't have much help for you, but don't rule out the wheel bearings, until you have checked them. I had the vibration issue, but not the machine gun sound, and it was rear wheel bearing. The prior owner changed torque tube bearings in an attempt to correct.

Greg's site has some hints but not that match directly. The drive train link is www.nichols.nu/cat15.htm
The index page is at www.nichols.nu/tips.htm

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • dundasdude
  • dundasdude's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
07 May 2010 16:37 #272 by dundasdude
Replied by dundasdude on topic Bad Noise
Thanks...I'll look at that tomorrow.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jul 2010 20:55 #513 by N2O-928
Replied by N2O-928 on topic Bad Noise
When stoped and at idle, does the noise go away when you depress the clutch w/ car in Neutral ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jul 2010 21:22 #517 by 87 Shark
Replied by 87 Shark on topic Bad Noise
I don't know if this helps but ihad the same thing happen to me while driving a water tanker. I down shifted while decelerating heard the noise and the clutch on the tanker let go.The tanker was unable to shift and had to be towed. Just a thought. Let us know what you find.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jul 2010 21:31 #519 by srshaw3
Replied by srshaw3 on topic Bad Noise
Data point: the last post from the person with the issue is almost 3 months old.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jul 2010 21:36 #520 by 87 Shark
Replied by 87 Shark on topic Bad Noise
You're right. Hope the problem is fixed by now.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Jul 2010 08:48 #524 by N2O-928
Replied by N2O-928 on topic Bad Noise

Data point: the last post from the person with the issue is almost 3 months old.


:D
your right !

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Rich928mm928billvvOC

Don't have an account yet? Register Now!